Tuesday, January 12, 2010

opis 12.01.10 - LOCENG

ok ni aku nak story pasal kat opis aku arini plak.. ok semalam dah agak2 menyeramkan jugak kan? tapi bagi aku seram ar tak tau ar bagi korangkan? gua tau lu orang hati kental punyer haha..

ok citer ni camni... time tu dah pukul 5.30 petang.. time ni gua tgh layan.. bukan ganja beb.. gua layan blog2 sepupu n kawan2 gua ar.. gile syok baca dorang punyer blog.. bagus betul sentiasa update.. ok stop.. gua bukan nak story pasal blog kawan2 gua.. gua nak story pasal gua n kawan2 opis gua..

al-kisah.. time ni pun tempat aku sunyi ok.. sebab kebanyakkan semua kol 5petang dah cabut.. aku je ar yang setia menunggu kat opis tu.. akupun cam biasa ar lepak kat tempat aku so masa ni aku buat2 ar tak berapa nak takut.. buat2 berani ar kunun2... ye ar baru pukul brapa beb.. takkan tak berani kan? so aku dah start dah bunyi macam2.. memang selang 2 cubicle je pun .. emmm so aku pun apalagi tutup ar komputer semua kejadah atas meja aku tu... tup2 aku ternampak azhar (member opis aku)

azhar : la.. tak balik lagi (sambil urut2 dada dia.. sebab dia terkejut tgk aku haha)
aku : belum .. ha... tau takut... ( cewah nak takutkan kunun..padahal aku pun terkejut tgk dia... cover line beb.. haha)
azhar: tulah sunyi je.. semalam bunyi lagi loceng tu.. awal plak semalam.. kol 6.30petang dah dengar dah..
aku : ooo biasa ar ikut mood kot.. tapi semalam memang sunyi pun.. saya pun semalam kul 5.45 petang dah turun awal dah.. dayang tkder dia g HQ..

so borak2 aku pun bla g tempat DAYANG. n SUMA... yang selalu balik lewat adalah Dayang so aku lepak je ar ngan dia.. tibe2 kitorang buat idea jahat.. haha kitorang nak kenekan en.azhar tu sebab aritu dorang penah kenekan Dayang.. dorang tutup semua lampu n bla.. padahal Dayang ada kat toilet time tu kol 8.30 malam.. berani siot dayang ni haha.. pasni kompem dia balik awal..

ok.. aku pun apalagi

aku : Dayang.. jum kite kenekan en.Azhar nak?
Dyg : jum2.. hehe mesti balas balik apa yang dorang buat
aku: jum... kite tekan loceng tu banyak kali.. n kite lari balik ikut pintu lagi satu..
Dyg: jum

haha gile tak giler ar kitorang dua orang ni.. padahal kat opis tu ada je dalam 5-6 orang lagi,, lagipun tpt en.azhar tu tinggal dia sorang n kat area tu memang KERAS pun...so aku pun apalagi.. tekan ar interkom tu banyak kali.. n of coz ar bunyi banyak kali.. so pas je tekan kitorang apalagi.. masuk ar kat pintu lagi satu sambil gelak2..

tibe dayang tanya camne bunyi loceng sebab kat tempat dorang tak dengar.. memang ar tak dengar dorang tak pasang interkom tu pun.. siot je.. so aku pun apalagi bawak ar dayang g tempat aku.. pastu nampak En.Azhar tu tgh lipat2 sejadah.. ooo solat rupanya .. patut ar wat dek je kitorang tekan interkom tu haha..

aku : ok.jum kite g kat depan pintu tu.. aku tekan ko dengar ek
dyg: ok.

so aku pun tekan ar banyak kali.. n guess what?

dyg: tak dengar pape pun
aku: aik.? takkan tak dengar pape kot?
dyg: ye tak dengar

pastu kitorang tanya ar en.azhar ni..

aku : tadi ada dengar tak bunyi loceng banyak kali
en.azhar : tu ar memang dengar tak khusyuk solat tadi..

ok so memang bunyi k.. so kitorang pun test ar.. tibe2 aku memberanikan diri g kat pintu tu sorang2 n aku suh dorang g tempat intekom tu bunyi.. aku tekan punyer tekan terus tibe2 aku rasa lain sangat depan pintu tu n aku berlari.. haha siot berlari plak aku kat situ

dyg: ko nape? tapi memang tak dengar ar
aku; hehe rasa lain macam ar plak tadi... jum ar bla...
dyg.: pelik ar.. tadi bunyi pastu tak bunyi.. pdahal ok je intekom tu..

so pastu macam2 citer kuar.. so aku better stop dulu.panjang plang citer akuni kan/

tapi serius.. memang rasa lain sangat2.. dulu dah penah kene.. n dah lama tak der.. sekarang ni muncul lagi.. takpe ada masa aku cite lagi..

aku chow dulu..

2 comments:

Anonymous said...

mmmm

Anonymous said...

takut gak..maklumla saya ni pun penakut