Thursday, March 4, 2010

Asrama Part 3

ok ni kisah aku part 3.. still kat asrama jugak

tulah apasal ar kat asrama je kene kan? macam2 hal plak tu yang berlaku.. ok disebabkan banyak betul keadaan histeria ketika itu... peh mana tak takut.. sampaikan dorm atas terus berlari ke pokok depan bilik aku tu n terus meracau2 sambil makan rumput n daun pokok tu apa cer... ingat balik nak je ckp ' gile ke si osyin ni makan daun.. makan je lah mangga ,' tapi time tu dengan suara yang agak berubah.. yang kitorang dorm bawah.. tak berani nak kuar... so apalagi.. tgk celah2 tingkap je ar...

peh.. agak seram gak.. coz lagipun time tu dalam kol 2 pagi camtu... gile beb!! eee menakutkan so disebabkan tu.. tak lama tu masing2 dah tak berani nak tido sorang (ahaks... aku ar tu salah seorang yang amat penakut ketika itu...)

so kitorang pun tido beramai2.. n kebetulan ada satu hari tu kitorang tido dorm Y so bayangkan ar... katil double decker tu gabung dua.. so bukan tido berdua2 kat situ.. kitorang tido berempat bawah.. n berempat atas.. gile layan kan? kan? panas okeh... dah ar time tu kene pakai kelambu.. korang bayangkan ar dah macam sardin

pk balik.. cam hareeeeeeeem je.. haha... dan dah nasib aku tido blah tepi sekali.. ces betul ar.. balik2 aku yang kene... sebab kalau tido tengah dah macam tak bernapas dah... so aku dengan berani ketika itu offer diri tido tepi.. n betul2 tibe tingkap n betul2 luar tingkap tu je ada pokok MANGGA yang berhantu tu... (nama antu tu MARIA.. serius tak tipu.. sebab tiap kali dorang histeria je mesti sebut nama tu huhu)

so apalagi aktiviti tido... mula2 aku cam biasa tido .. n dan macam biasa aku akan terjaga tgh malam.. lemah betul kalau part terjaga ni ... so aku pandang ar sekeliling dorm tu.. n dari samar2 kelambu tu.. aku nampak kawan aku sorang ni (penah kene histeria jugak).. dia duk diam2 dalam kelambu... aku? mesti ar hepi sebab bukan aku sorang je yang takleh tido... kawan aku pun tak tido gak..

so tibe2 aku rasa cam tak best je.. nampak dia cam usha aku.. so dengan keberanian (haha hampeh... sila jgn percaya) aku pun buat2 tido... tibe2 aku rasa cam ada orang masuk kelambu.. serius..time aku baring.. aku nampak LEMBAGA PUTIH.. Rambut panjang... muka tak berapa nak nampak (mm aku ingat kat tv tu cite tu saje2 rupa2 betul.. aku dah kene dah.. bencik!!)... nak terkam aku.. kira cam nak masuk badan aku.. n aku baca segala doa... aku pun tka pasti doa apa aku baca... rasa nak menjerit pun ada gak.. tapi mulut aku cam terkunci.. n aku terus sedaya upaya ambik bantal n terus tekup muka aku sendiri... ye.. aku usaha untuk mempengsankan diri ku ini.. tapi? tak berjaya... aku still terasa lagi LEMBAGA tu pandang aku... n aku terus dekatkan diri aku kat member n sambil2 baca doa... n makin lama makin hilang... alhamdulillah,...

kawan aku tu apa citer? peh!!! tibe2 aku nampak dia berdiri plak luar katil dia... argh!!!!!!!!!!! apa ar nasib ku ini... n aku terus wat2 tak tau n cube sekali lagi mempengsankan diri ku... sengal betul tau.. akhirnya aku tertido....

serius... sampai sekarang aku jadi fobia plak ngan kelambu haha. sengalkan> ngan kelambu pun leh takut.. tapi tu ar salah satu peristiwa yang aku kene sendiri kat asrama tu... ada lagi part 4... hehe

2 comments:

Hamzah Ian said...

histeria??? gua ingt lagi time duk asrama dulu2.. budak ponpuan tu terkejut sebab pintu tertutup ngan kuat.. pastu die jerit.. semua orang jadi takut sebab die jerit kuat gile macam hantu.. terus satu batch lari.. hahaha..

SyahNas80 @ Nana said...

hamzah- hahaha... tu ar kalau takut... dari jeritan kuat semua ingat histeria haha.. tapi serius.. seram gak ar time tu beb...